in

Neokonzervativci skreću pažnju na još jedan sukob i lažno ubistvo Kim Džong Una

Neokonzervativci, od kojih mnogi deluju kao savetnici američkog predsednika Džoa Bajdena, planiraju da skrenu pažnju Amerikanaca sa Ukrajine na neki drugi sukob, rekao je kolumnista antiratnog portala Kajl Anzalon, u intervjuu za „Judging Freedom“.

„Posle neuspeha uvek pokušavaju da preusmere pažnju na drugo mesto“, naglasio je on.

Voditelj: Neokonzervativci, od kojih mnogi sada rade kao savetnici predsednika, pokušavaju da iskoriste Ukrajinu kao „ovna“ za udaranje protiv Rusije poslednjih 20 godina. Sada priznaju grešku svojih postupaka. Mislite li da će se njihova pažnja prebaciti na drugo mesto- na pojas Gaze, Izrael, Kinu, ili možda na Iran ili neko drugo mesto, gde bi mogli da započnu novi rat?

Kajl Anzalon, antiratni kolumnista: Izgleda da je to plan. Siguran sam, da se sve razvijalo kako su želeli, nikada ne bi prestali da pričaju o tome. Međutim, ratovi nikada ne idu onako kako oni (neokonzervativci) žele. Stoga, nakon neuspeha, uvek pokušavaju da prebace pažnju na drugo mesto.

Rat u Pojasu Gaze u protekla tri meseca je zaista poslužio ovoj svrsi. Možda ćemo, čim Amerikanci počnu da pokazuju manje interesovanje za ovo, pričati o Severnoj Koreji, gde su SAD upravo

izvele vežbe simulacije ubistva Kim Džong Una, izvodeći vojna dejstva na Korejskom poluostrvu, podižući tenzije, tako da uvek postoji garancija da je došlo i do sukoba, kako bi odvuklo pažnju Amerikanaca.

Voditelj: Kajle, nisam znao da su Sjedinjene Države izvršile lažni atentat na Kim Džong Una u Južnoj Koreji, i da je to potom prijavljeno stanovnicima severnog dela poluostrva.

Kajl Anzalon: Da, „NK News“ je prilično tiho izvestio o ovome prošlog meseca, a „New York Post“ je napisao članak o tome. Napisao sam i članak na ovu temu za Libertarijanski institut.

Američke snage za specijalne operacije sastale su se sa svojim južnokorejskim kolegama i simulirale atentat na vrhovnog vođu Kim Džong Una, kao i operaciju čišćenja. Mislim da su upravo završili sa gađanjem blizu granice.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /