in

Nešto se krupno sprema: Svi poljski piloti dobili upozorenje za istok države!

Poljska državna agencija za vazduhoplovnu navigaciju (PANSA), u saradnji sa Poljskim ratnim vazduhoplovstvom, izdala je obaveštenje o misijama u vazduhu (NOTAM) koje će biti na snazi od ponedeljka, 5. februara, do 5. maja, obuhvatajući ceo istočni deo države.

Prema ovom obaveštenju, u saradnji sa Operativnom komandom Oružanih snaga Poljske, Agencija za vazdušnu plovidbu Poljske upozorila je civilne korisnike vazdušnog prostora na moguće aktiviranje vojnih aviona u istočnom pravcu kao odgovor na preteću situaciju na istočnoj granici.

NOTAM zahteva od svakog civilnog vazduhoplova koji leti unutar ove zone da ostane u radio kontaktu sa vojnom kontrolom leta i da aktivira transponder kako bi se sprečilo ometanje zbog povećane aktivnosti vojnih aviona nad tom zonom.

Ovo obaveštenje verovatno je uspostavljeno nakon nekoliko prethodnih incidenata u kojima su ukrajinski i ruski projektili prešli granicu sa Poljskom, povremeno ugrožavajući civilno stanovništvo.

Ta „pojačana aktivnost vojnih aviona“ na istoku zemlje najverovatnije će se odnositi na borbene vazdušne patrole sa ciljem sprečavanja ponovnog javljanja takvih incidenata.

Kako je saopšteno, u proteklih nekoliko nedelja, Poljska je više puta poslala borbene avione F-16 kao odgovor na raketne napade na Ukrajinu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Nešto se krupno sprema: Svi poljski piloti dobili upozorenje za istok države! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /