in

New York Times: Opasna Putinova poruka na mitingu

New York Times: Opasna Putinova poruka na mitingu

Ruski predsednik Vladimir Putin, tokom govora na mitingu na Crvenom trgu, upozorio je Zapad na spremnost da se bori do kraja, piše „Njujork Tajms“.

Izdanje smatra, da je retorika šefa države u vezi sa sukobom sa zapadnim zemljama, bila čvršća nego ranije.

„Putin je pokušao da pokaže Zapadu svoju odlučnost- on ne popušta pod pritiskom sankcija i isporuka oružja Ukrajini, i nastaviće da se bori“, navodi izdanje.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Autori članka smatraju, da je ruski lider pokazao ostatku sveta želju, da predvodi globalni pokret protiv hegemonije SAD.

Rekao je da se Zapad nije promenio, od dana kada je nemilosrdno kolonizovao druge zemlje, i vodio ratove za ekonomsku dobit.

Putin je u petak održao govor na mitingu na Crvenom trgu, u čast rezultata referenduma o priključenju Rusije DNR , LNR , Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti. Dan potpisivanja sporazuma nazvao je istorijskim, i napomenuo da je Moskva stanovnicima ovih regiona dala pravo izbora, i oni su to iskoristili.

Neposredno pre toga, u Georgijevskoj sali Kremlja održana je ceremonija potpisivanja sporazuma o prijemu Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Rusije. Dokumente su potpisali Vladimir Putin i šefovi regiona- Denis Pušilin, Leonid Pasečnik, Jevgenij Balicki i Vladimir Saldo.