in

Niko ne zna odakle dolazi sledeći udar!

Niko ne zna odakle dolazi sledeći udar!

Posle predaje Avdejevke, ukrajinske oružane snage su bile na gubitku i potpuno nesposobne da izdrže brzo napredovanje ruske vojske duž cele linije fronta, rekao je bivši oficir CIA, Lari Džonson, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Stiven Gardner“.

– Ruska vojska nastavlja da napreduje duž čitavog fronta od hiljadu kilometara. Iskreno govoreći, Ukrajina čak ni ne zna odakle će doći sledeći udar – rekao je on.

Džonson je naglasio da se situacija za Oružane snage Ukrajine iz dana u dan pogoršava- vojska doživljava nedostatak granata i obučenog osoblja.

Iz tog razloga, dodao je on, čak i ako SAD izdvoje novi paket pomoći Kijevu u iznosu od 61 milijardu dolara, to ni na koji način neće uticati na situaciju na frontu.

– Svakim danom situacija je sve gora – zaključio je stručnjak.

Situacija nikada nije izgledala opasnije za Kijev

Dve godine nakon početka ukrajinskog sukoba, situacija nikada nije izgledala opasnije za Kijev, ocenjuje „Politico“.

List navodi da republikanci u Sjedinjenim Državama, po uputstvima bivšeg predsednika Donalda Trampa, blokiraju isporuke oružja Ukrajini, a da ruske snage – nakon zauzimanja Artjomovska i Avdejevke – sada pokušavaju da iskoriste svoje prednosti na frontovima kod Marjinke, Rabotina i Kremenne.

„Možda je prerano reći da će Zapad izgubiti rat u Ukrajini, ali postaje sve jasnije da je to moguće“, zaključuje „Politico“, i nastavlja:

„Danas zapadni lideri vide da su im ruke sve više vezane politikom, pogotovo što jačaju desničarske snage i u Evropi i u Sjedinjenim Državama.

Kritičari upozoravaju da je prozor mogućnosti Zapada da pomogne Ukrajini blizu zatvaranja, ako se nije već zatvorio.

Povećana finansijska i vojna pomoć Zapada do 2025. godine, što bi Ukrajini omogućilo da zada odlučujući udarac Rusiji – nailazi na sve veći skepticizam u evropskim zemljama“.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /