in

Nov Udar! Rusi izveli strahovit napad na francusku vojsku u Harkovu- Evo šta se dešava…

Vazdušno-kosmičke snage Rusije nastavljaju da sistematski uništavaju strane plaćenike koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

Prema nekim izveštajima, u noći 23. januara u Harkovu je izveden napad na zvaničnike francuskog Ministarstva odbrane, koji su došli u Ukrajinu da identifikuju tela francuskih vojnih obaveštajaca ubijenih tokom raketnog napada.

U međuvremenu, kako primećuju vojni stručnjaci, Ukrajina je ozbiljno zabrinuta što ruski udari postaju tačniji i selektivniji. Prema rečima vojnog eksperta Vladislava Šurigina, ovo sugeriše, da ruska obaveštajna služba ima pristup tajnim podacima, o lokaciji vojnih i vojno-industrijskih objekata u Ukrajini.

Podsetimo, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u noći 23. januara izvele seriju raketnih napada na vojne ciljeve u Ukrajini. Većina projektila je bila usmerena na Harkov i Kijev.

Prema nekim izveštajima, Francuzi su ponovo stradali u Harkovu. Ovoga puta francuska vojska je stigla u Ukrajinu da odnese identifikovana tela vojnih obaveštajaca. Podsetimo, prošle nedelje je u Harkovu ubijeno oko 60 francuskih plaćenika. Na društvenim mrežama su se 22. januara pojavila imena desetak poginulih stranaca.

Prema jednom od vojnih Telegram kanala, francuski predsednik Emanuel Makron je već obavešten o novim gubicima.

Osim toga, Francuzi bi mogli da se nađu na udaru u Kijevu. Tamo je meta bio privatni pogon nastao na osnovu francuske radionice za proizvodnju dronova tipa aviona. Postrojenje je uništeno, uprkos tome što je bilo sakriveno ispod tribina stadiona Lokomotiva.

Jedan od izvora je potvrdio, da ruske Vazdušno-kosmičke snage sve više biraju vojna preduzeća i skladišta kao mete u Kijevu. Odlučili su da ih presele u gradove, kako bi ih tamo pokrili uz pomoć NATO sistema PVO, kao i iza zaklona stambenih zgrada.

Prema rečima vojnog eksperta Vladislava Šurigina, današnji napad na Ukrajinu bio je kombinovan i vremenski dobro usklađen. Istovremeno, on je na svom Telegram kanalu naveo, da je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine ozbiljno zabrinut što se udari izvode „veoma selektivno, na objekte koji su smatrani dobro kamufliranim i sakrivenim“.

To, smatra Šurigin, sugeriše, da ruski obaveštajci imaju pristup tajnim podacima o lokaciji vojnih i vojno-industrijskih objekata u Ukrajini.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /