in

Nove sankcije protiv Rusije uništavaju Zapadne ekonomije

Zapadne zemlje uništavaju svoje ekonomije uvodeći sankcije protiv Rusije. Ovo je izjavio poslanik francuskog parlamenta, lider političkog pokreta „Ustani, Francuska“ Nikola Dupon-Anjan na društvenoj mreži X.

„U periodu između negiranja i ludila, EU i G7 donose odluku o dvanaestom paketu sankcija, ovog puta protiv ruskih dijamanata“, izrazio je nezadovoljstvo političar.

Prema njegovom mišljenju, vlasti zapadnih zemalja uništavaju svoje ekonomije radi finansiranja „beskrajnog sukoba“.

3. januara, šef diplomatije Evropske unije (EU) Žozep Borel objavio je uvođenje sankcija protiv ruske dijamantske kompanije „Alrosa“ i njenog generalnog direktora Pavla Mariničeva.

U decembru je zvanični predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov nazvao sankcije koje je Evropska unija uvela protiv ruskih dijamanata predvidljivim, obećavajući da će ih zemlja zaobilaziti.

U okviru dvanaestog paketa sankcija, Evropska unija i zemlje „G7“ odlučile su zabraniti uvoz dijamanata iz Rusije od 2024. godine.

Od 1. januara ograničenja će se primenjivati na dijamante izvađene ili obrađene u zemlji, a od 1. marta protiv ruskih kamenja obrađenih u trećim zemljama. Od 1. septembra zabrana će se odnositi na dijamante uzgajane u laboratorijama, dijamantski nakit i satove sa dijamantima težim od 0,5 karata i više.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /