in

Novi udar na Rusiju- Napadnut Volgograd! (VIDEO)

Jedna od najvećih rafinerija Lukoila na jugozapadu Rusije u Volgogradu (nekadašnji Staljingrad) oštećena je tokom noći u napadu dronom.

Guverner Volgogradske oblasti Andrej Bočarov navodi da nema poginulih i povređenih u požaru u rafineriji nafte u okrugu Krasnoarmejski.

– Snage protivvazdušne odbrane i elektronske borbe večeras su odbile napad bespilotnih letelica na teritoriju Volgogradske oblasti u Kalačevskom okrugu i u Transkanalskoj oblasti. Usled posledica pada oborene bespilotne letelice izbio je požar na rafineriji nafte u Volgogradu – napisao je Bočarov na svom kanalu na Telegramu.

Lokalni mediji navode da je gorela površina od 300 kvadratnih metara i da je vatra ugašena posle nekoliko sati.

Kapacitet rafinerije je prema nezvaničnim informacijama skoro 15 miliona tona. Rafinerija je navodno najveći proizvođač naftnih derivata u Južnom federalnom okrugu.

Od Volgograda do istoka Ukrajine, koji se i dalje nalaze pod kontrolom Kijeva, ima oko 800 kilometara.


Ukrajinske trupe, podsetimo, konstantno pokušavaju da napadnu infrastrukturne objekte na ruskoj teritoriji.

Nedavno je prvi put zabeležen napad UAV na infrastrukturni objekat u Jaroslavskoj oblasti od početka sukoba. Pre toga su zabeleženi i prvi napadi na rafinerije u Lenjingradskoj oblasti preko kojih Rusija zarađuje značajan deo svojih petrodolara.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Novi udar na Rusiju- Napadnut Volgograd! (VIDEO) first appeared on .Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /