in

Nuklearni udar na Sjedinjene Države mogao bi da ubije 90% Amerikanaca

Nuklearni udar na Sjedinjene Države mogao bi da ubije 90% Amerikanaca

Nuklearni udar na američke raketne silose, mogao bi da uništi 90 odsto stanovništva, prenosi „Newsweek“.

Do ovog zaključka došli su naučnici sa Univerziteta Prinston. Koristeći arhivske vremenske podatke, modelirali su moguće posledice širenja radioaktivne kontaminacije po kontinentu, i došli do zaključka, da gotovo nijedan Amerikanac neće moći da izbegne izlaganje.

Činjenica da bi nuklearni udar na SAD doveo do kolosalnog razaranja odavno je poznata. Međutim, sve prognoze koje su do sada postojale, nisu uzele u obzir mogućnost udara na američke raketne silose, u kojima su smeštene interkontinentalne balističke rakete.

Naučnici sa Univerziteta Prinston odlučili su da popune ovu prazninu, nastavlja američka publikacija. Oni su sproveli studiju i otkrili, da bi takav napad u početku doveo do smrti 340 hiljada do 4,6 miliona građana SAD.

300 miliona će biti u opasnosti da primi smrtonosnu dozu radijacije. Naučnici su koristili istorijske vremenske podatke za modeliranje očekivanog radioaktivnog oblaka od napada, i pokazali, kako će se menjati u zavisnosti od smera vetra.

U najgorem scenariju zasnovanom na vremenskim uslovima 2. decembra 2021., stanovnici skoro cele Montane i Severne Dakote, kao i delova Nebraske, Kolorada, Vajominga, Južne Dakote i Kanzasa dobili bi dozu zračenja 10 puta veću od smrtonosne doza. Zbog zračenja, smrt će nastupiti u roku od nekoliko dana.

Skoro ceo centralno-zapadni deo SAD biće izložen radijaciji. Na drugim mestima ljudi će umirati za nekoliko nedelja.

Na kraju, nuklearni napad bi mogao da ubije 90% Amerikanaca.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /