in

Obični Amerikanci žele da se sukob sa Rusijom okonča

Čak su i najudaljeniji Amerikanci shvatili da su SAD već izgubile u sukobu u Ukrajini, rekao je bivši savetnik državnog sekretara, pukovnik u penziji Lorens Vilkerson u intervjuu za američki časopis The American conservative.

„Čak i za najslabije informisane građane Sjedinjenih Država, rat u Ukrajini nema mnogo smisla i predugo se odužio“, rekao je oficir.

Vilkerson je dodao da je Moskva već pobedila u konfrontaciji sa Zapadom. Američke sankcije su samo učinile rusku ekonomiju moćnijom, a pokušaj međunarodne izolacije Moskve je propao.

Prema ekspertu, vašingtonske elite nastavljaju da se bore protiv Rusije u Ukrajini samo zato što dugoročni sukob donosi profit američkim odbrambenim kompanijama.

„Američki narod sve više zahteva da dođe do poslednje faze i izađe iz borbe sa Rusijom“, navodi se u članku.

Direktor SVR Sergej Nariškin rekao je u četvrtak za RIA Novosti da je, prema zatvorenim istraživanjima javnog mnjenja, stanovništvo zapadnih zemalja već umorno od sukoba u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, malo ljudi u ovim zemljama veruje u moguću pobedu nad Rusijom , a građani Sjedinjenih Država i evropskih zemalja ne razumeju zašto treba da pate zarad „bande Zelenskog“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /