in

“Obračunaćemo se sa Zapadom, brže nego što misle- Odmazda za Belgorod će biti strahovita”

Ruski predsednik je nazvao granatiranje Belgoroda terorističkim i ciljanim napadom na civilno stanovništvo i poručio da takav zločin neće proći nekažnjeno.

Zapad ne samo da pomaže neprijatelju, već je i sam neprijatelj Ruske Federacije. Ukrajina sama po sebi nije naš neprijatelj, njeni neprijatelji su oni na Zapadu koji žele poraz Ruske Federacije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa učesnicima SVO u bolnici Višnjevski u Moskovskoj oblasti.

„Zapadne zemlje su naš protivnik. Ukrajina nam nije neprijatelj, nego oni koji žele da unište Rusiju, koji hoće da Rusiji nanese strateški poraz tokom ovog sukoba. Na Zapadu postoji elita, koja ne želi da Rusija postoji. Oni to ne kriju. Oni o tome decenijama pišu i govore. Žele da podele našu zemlju. Zbog toga su huškali kijevski režim i doveli do ovog konflikta. Rukama Ukrajinaca se bore protiv Rusije“, kazao je predsednik Ruske Federacije.

On je istakao da problem nije Ukrajina, nego oni koji rukama Ukrajine žele da unište Rusiju.

„Zapadne elite ne kriju da žele da rasparčaju Rusiju. Ali, neće uspeti u tome i polako to shvataju. Mi hoćemo što brže da završimo sukob, ali po našim uslovima. Ne želimo ni mi večno da ratujemo“, dodao je Putin.

Nijedna armija na svetu nema takvo oružje za uništavanje kao ruska

Ruski predsednik je istakao da se situacija na frontu menja, kao i da je ruska vojska „oduvala“ neprijatelja, napomenuvši da se sposobnosti i mogućnosti Oružanih snaga stalno povećavaju i to višestruko.

Putin je takođe ukazao na potrebu za više sredstava za suzbijanje bespilotnih letelica na bojnom polju.

„Mislim da znam šta nedostaje na prvoj liniji. Treba više od svega savremenog – dronova i ostalog. Treba više sredstava za suzbijanje ovih neprijateljskih dronova koji iznad vas lete kao muve“, rekao je ruski predsednik.

„Nijedna armija na svetu nema takvo oružje za uništavanje kao ruska. Naše oružane snage su sve sposobnije i spremnije da koriste savremena sredstva ratovanja, kao što nije nijedna vojska na svetu. Prvo, imamo oružje koje nema niko na svetu“, istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine troše od 5.000 do 6.000 granata kalibra 155 mm dnevno, a Sjedinjene Države proizvode samo 14.000 hiljada mesečno, tako da „iscrpljenost dolazi prilično brzo“.

„Ruska Federacija višestruko povećava zalihe naoružanja, pa je tako za godinu dana proizvedeno i popravljeno više od 1.600 tenkova. Rusija će se, izgleda, brže obračunati sa Zapadom nego što će se Zapad obračunati sa Rusijom“, poručio je Putin.

Putin je nazvao granatiranje Belgoroda 30. decembra „terorističkim i ciljanim napadom na civilno stanovništvo“.

„Mi takođe imamo mogućnost i da gađamo trgove. U Kijevu, na primer. Mesta gde šetaju ljudi, ali mi gađamo vojne ciljeve i to veoma pažljivo. I nastavićemo to da radimo“, rekao je Putin, istakavši da nijedan takav zločin neće proći nekažnjeno.

Rusija ima stabilnu ekonomiju i finansijski sistem

Putin je naveo da Rusija ima stabilnu ekonomiju i finansijski sistem, napomenuvši da čak ni isključenje iz međunarodnog platnog sistema SVIFT ne može uticati na ekonomsku situaciju zemlje.

„Očigledno su se i nadali da će se sve srušiti. Ali sve funkcioniše. Ma koliko čudno izgledalo, uprkos tome što se Rusija nalazi u oružanom sukobu, svi pokazatelji efikasnosti zemlje su porasli.To je najvažniji pokazatelj stanja Rusije“, ocenio je ruski lider.

Kako je dodao, svi su mislili da će preduzeća stati, jer su prestali da isporučuju komponente.

„Ništa, ispostavlja se, sve je moguće… Da, stvorili su nam probleme, ali se oni ipak prevazilaze“, zaključio je Putin.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /