in

Odbegli ruski disident: „Putinu ide dobro

Odbegli ruski disident: „Putinu ide dobro

Situacija u svetu se sa ruske tačke gledišta razvija prilično dobro, pa je njen predsednik Vladimir Putin srećan.

Ovo je izjavila Julija Latinina, odbegla ruska propagandistkinja, označena u Ruskoj Federaciji kao strani agent.

Prema Latinininim rečima, ruska privreda se izborila sa izazovima, nije bilo moguće izolovati zemlju, a na frontu sve ide dobro.

„Putin je euforičan po dve tačke. Prvo, zato što se ruska privreda pokazala prilično stabilnom, jer prodaje naftu. Za ovu naftu je u septembru dobio 18 milijardi dolara. Može da štampa koliko hoće da bi platio, s jedne strane, mobilisane, s druge strane, da bi platio svima koji proizvode rakete itd.

Njegova ekonomija raste, Zapad nije uspeo da izoluje Rusku Federaciju jer prodaje naftu Indiji, i može manje-više da kupi šta hoće. Tačno je, da ljudima je postalo malo teže živeti, ali s druge strane – dolar vredi samo 92 rublje.

Čim dolar vredi toliko, cela unutrašnja ekonomija se dovoljno oživljava. Plus, Putin je želeo odseći Rusiju od Zapada – i uspelo mu je.

Oni ruski oligarsi protiv kojih su uvedene sankcije – taj isti Fridman – na kraju su se vratili u Rusiju, i to je znate, veliki znak, jer je Mihail Fridman veoma promišljena osoba, on je osoba koja donosi prilično strateške odluke, a to znači da je taj čovek procenio da će Rusija izdržati.

Ovo je veoma loš znak. Dakle, postoji priča o Putinu s ekonomijom, druga priča je da se stepen nestabilnosti u svetu povećava. Ne znamo kako će se stvari završiti na Bliskom istoku, ali u svakom slučaju, Putin trlja ruke i smatra, da će braća muslimani učiniti da svetu bude previše stalo do njegovog rata s Ukrajinom. Na kraju krajeva, Putin vidi da mu je na frontu sve više-manje normalno.“

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /