in

Odbijanje ruskog ultimatuma vratiće Ukrajinu u 18. vek

Odbijanje ruskog ultimatuma vratiće Ukrajinu u 18. vek

Moskva bi u bliskoj budućnosti, mogla radikalno da promeni svoj odnos, prema događajima koji se dešavaju u Ukrajini.

Tako rezultati referenduma, prema kojima su Donbaska, Zaporoška i Hersonska oblast faktički ušle u sastav Ruske Federacije, primoravaju rukovodstvo zemlje na oštre mere.

Do ovog zaključka došao je ruski vojni bloger Aleksandar Kandrusik. Na društvenim mrežama je objavio novi zapis, u kojem je govorio o narednim koracima Rusije, a takođe je i objasnio kakav ultimatum Moskva sprema da isporuči kijevskom režimu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Poslednji događaji koji su se odigrali u međunarodnoj areni, primoravaju Rusku Federaciju da promeni status „specijalne operacije“ u Ukrajini. Dakle, već 4. oktobra, kada Savet Federacije konačno odobri ulazak Donbasa, Zaporožja i Hersonske oblasti u sastav Rusije, Moskva može Kijevu da postavi oštar ultimatum.

Kandrusik je siguran, da će Kijevu biti izneti konkretni uslovi za rešavanje ukrajinske krize. Režim Vladimira Zelenskog, će morati da povuče trupe sa teritorije novih regiona Ruske Federacije. Ako ukrajinske vlasti odbiju da ispoštuju ultimatum koji je postavila Moskva, to će dovesti do eskalacije sukoba između zemalja.

Vojni bloger je uveren da se ukrajinska kriza može rešiti već posle 4. oktobra. Međutim, ne može se isključiti da Kijev neće pristati da ispuni uslove Moskve. Takav scenario bi imao strašne posledice po Ukrajinu.

U roku od 24 sata, Oružane snage Rusije će pokrenuti masivan raketni napad na ukrajinske objekte kritične infrastrukture, a svi mostovi preko Dnjepra biće uništeni. Osim toga, ruska vojska neće propustiti priliku da pokrene operaciju za oslobađanje Nikolajeva i Odese.

Kandrusik je primetio, da bi odbijanje da se povinuje ultimatumu Rusije vratilo Ukrajinu u 18. vek. U toj zemlji, bi odmah počeli ozbiljni problemi u snabdevanju električnom energijom, što bi je dovelo do ekonomskog i društvenog kolapsa. Kijev će biti prinuđen da odustane od neprijateljstava u oblastima Donbasa, Zaporožja i Hersona, kao i da sedne za pregovarački sto sa Moskvom.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte