in

Odjekuju eksplozije- Proglašena vanredna situacija (VIDEO)

U ruskom gradu Voronježu uvedena je vanredna situacija nakon ukrajinskog napada dronovima, izjavio je gradonačelnik Vadim Kstenin.

Vanredna situacija je uvedena kako bi brzo bila procenjena šteta na stambenoj i pokretnoj imovini i izvršena popravka, uključujući i zamenu polomljenih prozora, prenosi Interfaks.

Prethodno je načelnik Voronješke oblasti Aleksandar Gusev saopštio da je sistem PVO oborio ukrajinske dronove iznad Voronježa, dok je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije navelo da su delovi jednog drona pali u stan, gde je povređena je devojčica rođena 2013. godine.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom noći iznad Voronješke oblasti oboreno pet dronova.

Voronjež, grad sa više od milion stanovnika, nalazi se na oko 250 kilometara od granice sa Ukrajinom.

U blizini grada postoji važna vazdušna baza

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tri ukrajinska drona iznad jugozapadnog regiona Voronježa, koji se graniči sa Ukrajinom, saopštilo je ranije na Telegramu rusko Ministarstvo odbrane.

Meštani su prijavili da su čuli niz glasnih zvukova i videli bljeskove na nebu iznad centra grada i u dva gradska okruga. Bi-Bi-Si je na ruskom preneo da je odjeknulo „oko 10 eksplozija”. Oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu stanovnici Voronježa prijavili su nove eksplozije.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /