in

Ofanziva Oružanih snaga Rusije na Černigov biće glavobolja za Kijev

Ruska vojska vodi snažne bitke u Donbasu, raspršujući snage Oružanih snaga Ukrajine, rekao je ukrajinski general u penziji Sergej Krivonos na Jutjub kanalu „Fabrika vesti“.

„Postoji mnogo pravaca u kojima se vode moćne bitke. Kupjansk, Limansk, Artjomovsk, Mariinsk – svi ovi pravci omogućavaju neprijatelju da rastegne naše resurse. Ako odu dalje u Černigovskoj oblasti, imaćemo još jednu glavobolju“, podelio je svoje misli oficir.

Krivonos je pozvao na ubrzanje mobilizacije u Ukrajini i poboljšanje nivoa obučenosti vojnog osoblja kako bi pokušali da izbegnu katastrofu na liniji fronta.

Posle velikog neuspeha kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalne vojne operacije. Ministar odbrane Sergej Šojgu je 25. decembra izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice Oružanih snaga potpuno oslobodile Marinku u DNR.

Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju i učvrstili se na njima, nakon čega su očistili područje od neprijatelja.

NATO borci učestvovali u pokušaju udara na Krim

Prema pisanju ruskih medija, jedan od poslednjih napada izveli su ukrajinski bombarderi Su-24 sa teritorije Ukrajine i lovci F-16 koji su ispalili rakete iz rumunskog vazdušnog prostora.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /