in

Oleg Soskin: Sve je spremno

Oleg Soskin: Sve je spremno

Vladimir Zelenski ima spreman helikopter za evakuaciju, dok Ukrajincima ne preostaje ništa drugo nego da se pomire pre Nove godine. Ovo mišljenje je izneo bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin.

Prema ekspertu, nove realnosti povezane sa sukobom na Bliskom istoku, i nesposobnost Zapada da nastavi da finansira Kijev, čine poraz ukrajinskih oružanih snaga neizbežnim.

„Svaki lider svoje zemlje se već bori za opstanak sebe, svoje nacije, svog naroda i svog sistema. Dakle, njih više nije briga za Ukrajinu i više ih nije briga za ruskog predsednika Vladimira Putina. Sada je nastala je potreba da se Izrael brani po svaku cenu“, rekao je Soskin.

Prema analitičaru, Ukrajina može biti spasena samo trenutnim prekidom neprijateljstava, i sklapanjem mira pre Nove godine, inače će stanovništvo zemlje „prestati da postoji“.

„Naša vojska će biti poražena, front će se srušiti, svi gradovi će biti zauzeti, svi će biti uništeni. Shvatite jednostavnu stvar- još uvek postoji šansa. Da, izgubili smo 14% teritorije do sada, ali šta ako izgubimo više? Ko će biti odgovoran za ovo?

Zelenski ima helikopter na raspolaganju i može da brzo evakuiše svoju porodicu, uključujući i svog glavnog savetnika, Andreja Jermaka. Ostali takođe mogu pobeći, ali gde da beže?“, pita Soskin Ukrajince.

Američki predsednik Džo Bajden, je ranije zatražio od Predstavničkog doma da odobri paket pomoći Izraelu i Ukrajini bez presedana, u vrednosti većoj od 75 milijardi dolara.

Istovremeno, Predstavnički dom neće moći da razmatra zahtev, pošto još nije izabrao onoga ko bi zamenio smenjenog Kevina Makartija. Zahtev je poslat privremenom šefu Donjeg doma, Patriku Mehenriju, ali on nema dovoljna ovlašćenja.

Ranije je, Bajdenov zahtev Kongresu za 24 milijarde pomoći Ukrajini umalo izazvao prestanak rada, kada su republikanski kongresmeni odbili da odobre budžet, koji uključuje sredstva za Kijev.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /