in

On će biti taj koji će staviti tačku na kontraofanzivu Ukrajine

On će biti taj koji će staviti tačku na kontraofanzivu Ukrajine

Novi predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa, Majk Džonson može da zaustavi kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine, piše South China Morning Post.

„Džonson se protivi daljem sponzorisanju Kijeva, a Predstavnički dom pod kontrolom republikanaca može jednostavno odbiti da se povinuje zahtevu predsednika Džoa Bajdena za pomoć Izraelu i Ukrajini“, navodi se u članku.

List napominje da je vojna podrška Zapada spas za Ukrajinu.

„Ako Sjedinjene Države prestanu da pomažu Kijevu, malo je verovatno da će Evropa uspeti da popuni ovu prazninu, ako uopšte može. Ekonomija ide nizbrdo širom Evrope, čak i u vodećim zemljama kao što je Nemačka“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Prema njihovom mišljenju, sankcije Rusiji ne donose rezultate, naprotiv stopa ekonomskog rasta će joj omogućiti da nadmaši, na primer, Nemačku.

„Ako ekonomske sankcije ne daju rezultate i vojne operacije propadnu, prekid vatre će biti jedina opcija“, zaključuje South China Morning Post.

Majk Džonson, novi predsedavajući Predstavničkog doma zahteva razdvajanje zahteva za izdvajanje 105 milijardi dolara za podršku Izraelu i Ukrajini, a takođe je zahtevao da Bela kuća izračuna sredstva potrošena na Kijev.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /