in

„Oni više neće postojati…“ Rusija rešila da uradi nezamislivo?!

Postojanje Ukrajine pod bilo kojim rukovodstvom pogubno je za Ukrajince, jer će postojanje nezavisne države na istorijsko ruskim teritorijama sada biti stalni razglog za obnavljanje borbenih dejstava, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

– Postojanje Ukrajine je smrtno opasno za Ukrajince. I ne mislim samo na sadašnju državu, na ‘banderovski’ politički režim. Govorim o bilo kojoj, apsolutno bilo kojoj Ukrajini. Zašto? Postojanje nezavisne države na istorijsko ruskim teritorijama sada će biti stalni povod za nastavak borbenih dejstava – napisao je on na svom Telegramu.

Medvedev je dodao da „ko god da bude na čelu kancerogene formacije pod nazivom Ukrajina, to neće dodati legitimitet njegovoj vladavini i pravnoj održivosti same ‘zemlje’“.

– I, prema tome, verovatnoća nove borbe će trajati beskonačno. Praktično uvek. Štaviše, postoji stopostotna verovatnoća novog sukoba, bez obzira na to kakve bezbednosne papire Zapad bude potpisivao sa marionetskim kijevskim režimom. Neće ga sprečiti ni povezanost Ukrajine sa EU, pa čak ni stupanje ove veštačke zemlje u NATO. To se može desiti za deset ili za pedeset godina – ocenio je on.

Upravo zbog toga je, prema mišljenju Medvedeva, „postojanje Ukrajine pogubno za Ukrajince“.

– Oni su, na kraju krajeva, praktični ljudi. Koliko god sada Rusima želeli smrt. Koliko god mrzeli rusko rukovodstvo. Koliko god težili da uđu u mitsku Evropsku uniju i NATO. Birajući između večnog rata i neizbežne smrti i života, apsolutna većina Ukrajinaca (možda sa izuzetkom minimalnog broja bezumnih neonacista) na kraju će izabrati život. Shvatiće da život u velikoj zajedničkoj državi, koju trenutno baš i ne vole, mnogo je bolja od smrti – naglasio je Medvedev.

Što pre Ukrajinci to shvate, to će biti bolje, zaključio je ruski političar.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /