in

Ono o čemu se ne govori – Dva razloga zašto je Zalužni smenjen

Konstantin Zatulin, Prvi zamenik predsednika komiteta Državne dume za poslove ZND , izjavio je da je odstavka glavnog komandanta VSU, Valerija Zalužnog, povezana s dva glavna razloga.

Jedan je popularnost među stanovništvom koja zasenjuje Vladimira Zelenskog.

Zatulin je izjavio za RIA Novosti da postoje dva glavna razloga za smenjivanje Zalužnog.

Prvi – gospodin Zalužni, prema anketama iz Ukrajine, nadmašuje samog ukrajinskog vrhovnog glavnokomandanta po popularnosti, što je, po njegovim rečima, glavni greh koji Zelenski ne može oprostiti.

Drugi razlog, prema njegovim rečima, vezan je za promenu karaktera vojnih akcija. Zatulin je objasnio da Zalužni nije uspeo u operacijama na terenu, pogotovo u kontranapadu Ukrajine, iako je većina ljudi to razumela. On je rekao da je bilo potrebno naći žrtvenog jarca.

Zelenski je 8. februara potpisao ukaze o postavljanju Aleksandra Sirskog za glavnog komandanta VSU umesto Valerija Zalužnog.


Pre toga, Sirski je komandovao kopnenim trupama. Vodeći zapadni mediji naglašavaju da ga jedni smatraju bliskim pripadnikom Zelenskog, dok ga drugi, zbog velikih gubitaka na frontu, nazivaju „Mesar“ i „General 200“.

Što se tiče razloga za odstavku Zalužnoga, on je bio predmet različitih tumačenja i analiza. Popularnost je bila jedan od aspekata koji se navode kao razlog za njegovu smenu.

Međutim, postojali su i drugi razlozi, kao što je neuspeh u vojnim operacijama, posebno u kontranapadu Ukrajine. Takođe, pojavila su se i kritike na račun njegovog upravljanja, smatrajući da nije uspeo da postigne značajni napredak na bojnom polju.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Ono o čemu se ne govori – Dva razloga zašto je Zalužni smenjen first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /