in

Onog trenutka kada zapad preda Ukrajini ratne avione počinje rat sa Rusijom

Onog trenutka kada zapad preda Ukrajini ratne avione počinje rat sa Rusijom

Isporuka NATO aviona Ukrajini i njihovo održavanje na teritoriji alijanse biće direktan ulazak bloka u rat protiv Rusije, napisao je na svom Telegram kanalu zamenik predsednika Saveta bezbednosti, Dmitrij Medvedev.

On je podsetio da se od 1920-ih, država koja snabdeva oružjem neprijatelja i obučava osoblje za njegovu upotrebu, smatra legitimnim vojnim ciljem.

„Ovo se dešava danas: Kanadski i nemački instruktori u EU već uče ukrajinske ubice kako da rukuju leopardima. Ako zamislimo da će NATO avione isporučene u budućnosti njihova vojska servisirati na teritoriji  Poljske, ovo će biti direktan ulazak atlantista u rat protiv Rusije sa svim posledicama koje iz toga proizilaze“, objasnio je zvaničnik.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Pored toga, Medvedev je napomenuo da se legitimnom metom smatraju i oni koji donose odluke o nabavci sve ove opreme i naoružanja, zajedno sa plaćenicima i vojnim instruktorima.

Rusija je prošlog proleća poslala notu zemljama Severnoatlantske alijanse zbog isporuke oružja Kijevu. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov naglasio je da će svaki teret koji sadrži municiju postati legitimna meta ruske vojske.

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /