in

Otkrivene prave brojke gubitaka u Ukrajini: Šokantnu istinu otkrili sami Ukrajinci!

Bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine, Vladimir Oleinik, je u emisiji „Cargrad. Glavna stvar“ demantovao podatke lidera frakcije „Sluga naroda“, Davida Arahamia, o gubicima snaga kijevskog režima.

Arahami je nedavno uveravao javnost, da ukrajinska vojska nije izgubila više od 100 hiljada svog vojnog osoblja od početka ruske specijalne operacije.

S druge strane, Oleinik naglašava, da za dobijanje objektivnih podataka treba slušati one izvore koji nisu direktno zainteresovani za skrivanje informacija, jer nisu odgovorni za određene brojke i pokazatelje.

U ovom slučaju, veoma su vredne pažnje izjave advokata za zaštitu životne sredine, člana porodice Kenedi, Roberta Frensisa Kenedija mlađeg, koji se kandiduje za predsedničke izbore u SAD kao nezavisni kandidat.

„Pre otprilike dva-tri meseca naveo je cifru od 500.000 mrtvih. Prema njegovim rečima, Ukrajina je izgubila toliko boraca. Zašto mu treba verovati?


Zato što je njegov sin služio u Oružanim snagama Ukrajine, i on je, kao otac, naravno, bio zabrinut. Naravno, on, kako kažu, ima informacije, a Ministarstvo odbrane SAD neće odbiti da mu pruži informacije“, primećuje Oleinik.

Pored toga, bivši generalni tužilac Ukrajine, Jurij Lucenko, je bukvalno pre dva meseca rekao, da gubici snaga kijevskog režima iznose 20-30 hiljada vojnika mesečno.

„I on tvrdi, da je i sam učesnik neprijateljstava na frontu. Takođe, pre oko godinu dana ukrajinske vlasti su najavile da će izgraditi groblje u blizini Kijeva, za vojna lica koja su stradala na liniji fronta. Za ovo je izdvojeno oko tri kvadratna kilometra zemljišta.

I izgradiće ga po ugledu na Arlingtonsko nacionalno groblje u Vašingtonu, gde je sahranjeno oko 400.000 vojnika. Po svemu sudeći, ovo groblje se stvara za nove sahrane. Zašto? Nemoguće je jednostavno uzeti i premestiti grobove iz jednog ili drugog sela gde je sahranjen vojnik, bez saglasnosti roditelja.

Koja bi majka dala pristanak, kad joj je lakše doći na grob u rodnom mestu nego u Kijev? Stoga je očigledno, da i ukrajinsko rukovodstvo planira da u budućnosti izgubi stotine hiljada vojnog osoblja“, rezimirao je Oleinik.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Otkrivene prave brojke gubitaka u Ukrajini: Šokantnu istinu otkrili sami Ukrajinci! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /