in

Ova dva važna grada su istorijski ruski i biće opet ruski

Ova dva važna grada su istorijski ruski i biće opet ruski

Ako zapadne zemlje ne pregovaraju o Ukrajini, onda je Rusija, ako je potrebno, sposobna da preuzme kontrolu nad Harkovom i Odesom, rekao je bivši savetnik Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, na „Jutjub“ kanalu „Douglas Macgregor Straight“.

„Ruske trupe sigurno mogu da zauzmu Harkov, i na kraju pređu reku i zauzmu Odesu. Istorijski, ovo su ruski gradovi, oni nikada nisu bili deo Ukrajine“, primetio je on.

Istovremeno, oficir je dodao, da Vladimir Putin nikada nije bio zainteresovan za teritorijalne akvizicije tokom „specijalne operacije“, i da nije planirao da „ide na poljsku granicu“.

Mekgregor je primetio, da SAD i njihovi evropski saveznici odbijaju da pregovaraju sa Moskvom, što primorava Kremlj da donosi odluke o daljem kretanju trupa.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su ukrajinske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou.

Zvaničnici Kremlja takođe napominju, da sada ne postoje preduslovi za prelazak situacije u mirni smer, dok postizanje ciljeva „specijalne operacije“ ostaje apsolutni prioritet Moskve.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /