in

Ova namera SAD, skupo će koštati Vašington

Ova namera SAD, skupo će koštati Vašington

Namera SAD da podrži Ukrajinu „po svaku cenu“ skupo će koštati Vašington. Ovo je izjavio bivši savetnik Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor.

Ekspert je, u članku za „The American Conservative“ primetio, da je američkim političarima koji žele da pokrenu sukob punog razmera sa Rusijom, potrebna psihijatrijska pomoć.

On je naveo činjenicu, da Ukrajina gubi u konfrontaciji sa Moskvom. Ovo se dešava uprkos pomoći Zapada. Osim toga, američki finansijski sistem je u opasnosti od pada.

„Ako Amerikanci sada ne zahtevaju promenu vektora spoljne politike, svoje živote i prihode će staviti pod kontrolu vašingtonske elite, koja troši novac na opasan proksi rat protiv Rusije“, navodi se u članku.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Bivši savetnik Pentagona je primetio, da Bela kuća treba da obrati pažnju na domaća pitanja. Kao primer je naveo situaciju na granici sa Meksikom.

Prethodno je meksički predsednik, Andres Manuel Lopez Obrador, kritikovao SAD zbog mešanja u unutrašnje stvari njegove zemlje. Reč je o tome, da je Vašington predložio da pošalje vojno osoblje u susednu zemlju, da se bori protiv narko-kartela.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /