in

“Ovo bi moglo da bude katastrofa” Vlada SAD će biti uzdrmana- Kirbi o situaciji na ratištu

Svet pomno prati odluke Vašingtona da podrži Ukrajinu, a ako SAD žele da zadrže globalno liderstvo po ovom pitanju, Kongres mora odmah da donese odluku o dodatnoj pomoći, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽon Kirbi.

-Predsednik je svestan da druge zemlje gledaju šta mi radimo. Očigledno je da i ruski predsednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping to pomno prate. Naši saveznici i partneri takođe pažljivo prate kako se ponašamo, jer je američko rukovodstvo pružilo kritičnu podršku Ukrajini.

Mi smo bukvalno preuzeli vođstvo ne samo u doprinosima, već i u koordinaciji doprinosa drugih zemalja za isporuku pomoći Ukrajini, rekao je Kirbi, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

U odgovoru na pitanje šta će se desiti ako Kongres odbije da odobri dalju pomoć Ukrajini, Kirbi je naglasio da će američko rukovodstvo biti uzdrmano, zbog čega će neke zemlje takođe razmotriti svoj doprinos.

-A ovo bi moglo da ima potencijalno katastrofalne posledice po Ukrajinu, naveo je predstavnik Bele kuće.

Američki predsednik DŽozef Bajden i britanski premijer Riši Sunak razgovarali su danas o mogućnostima dalje podrške Ukrajini.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /