in

“Ovo je bio predšok, očekujte erupciju!” Na protestima u Nemačkoj sprema se totalni zaokret

Predsednik udruženja nemačkih poljoprivrednika Joahim Rukvid upozorio je danas da će sledeće nedelje uslediti novi protesti poljoprivrednika širom Nemačke.

– Ako se ništa ne dogodi sa poljoprivrednim dizelom, sledeći protesti i akcije uslediće naredne nedelje – rekao je Rukvid, prenosi Cajt.

On je dodao da su dosadašnji protesti bili „predšok“ i dodao da bi, ukoliko se ništa ne promeni, „moglo da dođe do erupcije“.

Rukvid je istakao da poljoprivrednici traže da nemačka vlada odustane od planiranih smanjenja subvencija za poljoprivredni dizel, rekavši da poljoprivrednici to vide kao „dodatni porez“.

– Odgovornost sada leži isključivo na saveznoj vladi. Samo oni mogu da spreče proteste poljoprivrednika – rekao je on.

Poljoprivrednici su prošlog ponedeljka započeli blokadu pristupnih puteva autoputevima u delovima Nemačke u znak protivljenja vladinom planu da ukine poreske olakšice za nabavku dizela koji se koristi u poljoprivredi.

Ogorčeni prevoznici i vozači izlaze na ulice, gradu preti totalni kolaps

U Berlinu je danas se nastavlja protest vozača, započet u četvrtak, koji zahtevaju sniženje cena putarina i taksi na emisiju ugljen-dioksida, bolju infrastrukturu za profesionalne vozače i pravednu konkurenciju između nemačkih i stranih vozača.

Ranije jutros, policija je za Bild potvrdila da se kod Brandenburške kapije okupilo 620 kamiona i 150 traktora, dok se očekuje da oko 1.500 vozila blokira puteve oko Berlina.

Berlinci se još jednom suočavaju sa velikim prekidima u saobraćaju koje izazivaju kamioni, tegljači i traktori, dok se ne očekuje da će se protesti vozača završiti pre večeri.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /