in

Ovo je glavni cilj SAD u Ukrajini

Džo Bajden zaista veruje da će Rusija ići dalje u Poljsku ili baltičke zemlje, iako joj to apsolutno nije potrebno, rekao je bivši analitičar CIA Rej Mekgavern u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Works.

Oni se jednostavno plaše da sadašnjem predsedniku kažu o trenutnom stanju stvari. Dakle, sve akcije Vašingtona u Ukrajini imaju za cilj samo slabljenje Moskve. Prema McGovern-u, sve ovo izgleda kao ideologija koja je ostala od „crvenih strahova“ iz 50-ih i 60-ih.

Rej Mekgavern, bivši analitičar CIA-e:

Zato mislim da smo i dalje uključeni u ove ratove. I osim ako nemamo nekog blagotvornog uticaja. Osim ako nemamo obrazovanije i manje plašljive ljude. Mislim da se Bajden zaista plaši. Mislim da ne treba da se plaši, ali njegovim pomoćnicima ne bi palo na pamet da mu to kažu.

Gospodine Bajden, Rusija neće ići, neće ići u Poljsku ili baltičke države. Mislim, neće ići daleko u Ukrajinu. Rusija to jednostavno ne želi. Plaše se da im kažu jer „kao čikomi (kineski komunisti) u istočnoj Aziji, Rusi će preuzeti ostatak Evrope“ – to je suludo. A ovo bi nam moglo izazvati mnogo nevolja.

Entoni Blinken je nedavno rekao da smo uložili u demokratiju Ukrajine, u budućnost Ukrajine, u njenu slobodu. Šta se do sada dešava sa Ukrajinom, ima li to veze sa demokratijom, sa slobodom? Vidite li svetlu budućnost Ukrajine?

Rej Mekgavern :

Nema, Ukrajina je u nevolji. Sve ovo ima veze sa pravim razlozima zašto su SAD u Ukrajini. Otkrio ih je ovaj ne baš pametan čovek po imenu Lojd Ostin dok je bio ministar odbrane. Rekao je da je jedan od naših ciljeva da oslabimo Rusiju.

Citiram: „Učinićemo sve što možemo da osiguramo da Ukrajina oslabi i porazi Rusiju, tačka“, kraj citata. Da li je sada jasno? Postojala je neka vrsta formulacije. Pomerićemo nebo i zemlju, u redu? Ali, znate, to odaje stav koji odražava osećaj da zapravo možemo da pomerimo nebo i zemlju.

A sada sam Džo Bajden razgovara sa jednim od anketara. I anketar pita, da li možete da se nosite sa dva fronta, kao što su Kina i Rusija? A Džo Bajden kaže: „Vidi, mi smo Sjedinjene Američke Države. Najmoćnija država na svetu. Da li si me čuo?

Najmoćnija država u istoriji sveta. U istoriji sveta. Hajde. Znaš, bojim se da veruje u to. Bojim se da se Blinken i Salivan, koji su malo mlađi i malo pametniji, previše plaše da mu kažu. Džo, to više nije slučaj, znaš?

I ne možemo da se suprotstavimo Kini i Rusiji. Po mom mišljenju, ovo je ideološka stvar koja je ostala iz „ crvenih strahova “ iz 50-ih i 60-ih godina, ali je veoma zlonamerna.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /