in

Ovo su poznate ličnosti kojima je zabranjen ulazak u Srbiju

Pevačica Selma Bajrami danas je zadržana na beogradskom aerodromu, preneli su mediji, a nakon toga, vraćena je u Sarajevo.

Naime, Selma Bajrami nije jedina poznata ličnost kojoj je zabranjen ulazak u Srbiju.

Pored nje, zabranjen je ulazak i reperima Jali Bratu i Bubi Koreliju, pevačici Jadranki Barjakatarović, starleti Soraji Vučelić, kao i zvezdi Granda Sadiku Hasanović.

Reperima Jali Bratu i Bubi Koreliju, 2021. godine zbog incidenta na nastupu zabranjen je ulazak u Srbiju, zbog čega je otkazan njihov nastup na Music Week festialu.

Ovakvoj odluci prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je član obezbeđenja bacio sa bine dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo, te je čak pokrenuta i peticija kako bi se zabranio njihov ulazak, što se na kraju i desilo.

Starleti Soraji Vučelić takođe nije dozvoljen ulazak u Srbiju. Njeno ime nalazi se u registru bezbednosno-interesantnih osoba. Vučelićeva nije proterana iz Srbije, kako su preneli pojedini mediji, već na teritoriju Srbije neće moći da uđe neko vreme. Ona je sa srpske granice vraćena pošto se njeno ime našlo u registru u kom su imena bezbednosno-interesantnih osoba kojima je zabranjen ulazak u našu državu.

I Jadranki Barjaktarević je takođe zabranjen ulazak u našu zemlju, a povod je pevanje nacionalističkih stihova na političkom skupu u Podgorici.

Sadik Hasanović je takođe vraćen sa granice, jer mu je takođe zabranjen ulazak u našu zemlju. Razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Srbiju jeste da „je utvrđeno da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procena bezbednosnog rizika“. Njemu je, nakon što su otkriveni skandalozni detalji iz njegove prošlosti, doživotno zabranjen ulazak u Srbiju.

(b92.net)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /