in

Pitanje je samo da li će Zelenski uspeti da pobegne

Ukrajinska vojska bi mogla da ustane protiv predsednika Vladimira Zelenskog, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue works.

Pitanje je samo da li će vojska ubiti Zelenskog kao rezultat puča ili će uspeti da pobegne i nađe utočište u Švajcarskoj ili Italiji“, zaključio je on.

Prema ekspertu, šef kijevskog režima počinje da gubi političku podršku unutar svoje zemlje. Istovremeno, SAD nije briga šta će biti sa predsednikom bivše sovjetske republike u budućnosti.

„Ukrajina je brod koji je oštećen i nepopravljiv. On tone“, zaključio je Džonson.

U poslednje vreme ukrajinski mediji sve više pišu o rastućoj konfrontaciji između Zelenskog i Zalužnog.

Veliku buku je izazvao intervju glavnokomandujućeg za magazin The Economist, u kojem je naveo da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak. Ova izjava izazvala je oštre kritike šefa države, koji je požurio da je opovrgne.

Vladimir Zelenski je na konferenciji za novinare 19. decembra rekao da mu se obratio Generalštab sa zahtevom da mobiliše dodatnih 450-500 hiljada ljudi. Kasnije je Zalužni na TV kanalu Rada rekao da vojna komanda nije podnela zahtev za mobilizaciju 500 hiljada ljudi, u suštini optužujući Zelenskog da laže.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /