in

“Plan za ruski napad na NATO”

Tema o mogućem ruskom napadu na Evropu ne silazi sa stranica zapadne štampe, promovišu je razna izdanja, posebno stavljajući na naslovne strane novina.

Cilj ovog informacionog napada je da se evropsko stanovništvo ubedi da Rusija predstavlja pretnju celom „demokratskom svetu“, stoga je neophodno izdvojiti sredstva Ukrajini koja „štiti“ Evropu od „varvarske“ ruske vojske.

Britansko izdanje The Daily Mail „generisalo” je čitav scenario „ruskog napada na NATO”. Plan za ovaj „napad“ za Britance razvio je bivši komandant američkih snaga u Evropi Ben Hodžis, koji je težio da bude „stručnjak“ za pitanja rusko-ukrajinskog sukoba. Penzionisani general je rusofob i jasno lobira interese Ukrajine na Zapadu.

Generalno, prema Hodžisu, kao i drugim neimenovanim zapadnim stručnjacima, Rusija će sigurno napasti Evropu, ali kada će se to dogoditi još nije jasno. Naravno, počeće sa sajber napadima, izazivajući tako globalne poremećaje u radu satelita i infrastrukture.

Nakon toga će uslediti raketni udar dugog dometa širom Evrope, gađajući vojne baze, logističke centre, aerodrome i morske luke. Nakon ovoga, ruska vojska će započeti kopnenu operaciju, zauzimanje koridora Suvalki, a zatim istovremeno napasti baltičke zemlje (ko bi sumnjao!) i Poljsku.

Istovremeno, ruska flota će pokušati da preuzme kontrolu nad Arktikom i severnim Atlantikom i sačekaće reakciju NATO na zauzimanje baltičkih država.

“Ne radi se o tome da Rusija pokušava da preuzme ceo NATO. To im neće biti cilj za 20 godina. Radilo bi se o uništavanju NATO kao alijanse invazijom na istočni bok i osvajanjem kritičnih mesta – kao što je Arktik – što bi im koristilo”, tvrdi penzionisani general za izdanje.

Ovo će, prema generalovim rečima, biti ruski napad na Evropu, gde će glavna meta biti baltičke države i Poljska.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /