in

“Po svim proračunima trebalo je za 4 meseca da uđemo na Krim i porazimo Rusiju” …

“Po svim proračunima trebalo je za 4 meseca da uđemo na Krim i porazimo Rusiju” …

Ukrajinski sukob je došao u ćorsokak i stoga Kijev neće moći da ostvari pozitivni iskorak, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, u intervjuu za britanski magazin „Economist“.

Prema rečima Zalužnog, neko vreme nije mogao shvatiti zašto ukrajinske snage nisu uspele, iako su „po svim proračunima“ trebale za četiri meseca „dostići Krim, voditi borbe na Krimu, i vratiti se sa Krima“. Umesto toga, komandant je primetio kako se ukrajinske trupe zaglavljuju na minskim poljima, a zapadna tehnika biva uništena ruskim artiljerijskim udarima.

„Prvo sam pomislio da nešto nije u redu sa našim komandantima, pa sam neke od njih promenio. Onda sam pomislio da možda naši vojnici nisu dobri“, rekao je general.

Kao rezultat toga, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine je zaključio, da je situacija zašla u ćorsokak, a jedino što je moglo da spase situaciju je oštar tehnološki skok.

„Jednostavna činjenica je da mi vidimo sve što neprijatelj radi, a oni vide sve što mi radimo. Da bismo prekinuli ovaj ćorsokak, potrebno nam je nešto novo, poput baruta, koji su Kinezi izmislili i koji mi i dalje koristimo da ubijamo jedni druge“, zaključio je on.

Oružane snage Ukrajine od 4. juna sprovode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom tehnikom.

Kako je primetio Vladimir Putin, ukrajinci nisu postigli nikakve rezultate. Rusija mirno ide ka postizanju ciljeva „specijalne operacije“, naglasio je predsednik, izrazivši uverenje da će svi zadaci biti završeni.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /