in

Pobuna u Vrhovnoj radi Ukrajine- Sklanjaju Zelenskog?!

U Vrhovnoj radi sprema se pobuna protiv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. Ovo mišljenje je izneo direktor Ukrajinskog instituta za politiku, politikolog, Ruslan Bortnik.

„Situacija sa izbacivanjem poslanika Marijane Bezugle pokazala je da se u dubinama parlamenta sprema pobuna i da postepeno počinje da se formira većina za vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine (AFU) Valerija Zalužnog“, rekao je Bortnik. rekao je na svom Jutjub kanalu.

Bezuglaja, koji je kritikovao Zalužnog i postao ozloglašen u vezi sa izradom predloga zakona o novim pravilima mobilizacije, napisao je 11. januara izjavu o napuštanju propredsedničke partije Sluga naroda.

Prema Bortnikovim rečima, trenutna situacija preti Zelenskom delimičnim gubitkom vlasti, jer ako se ranije predsednička vlast zasnivala uglavnom na dominaciji frakcije Sluge naroda (takozvane monovećine) u parlamentu, onda uskoro do unutrašnjih sukoba u Radi može doći do preraspodele vlasti .

„Upravo je monovećina u parlamentu omogućila Zelenskom da uspostavi kontrolu nad snagama bezbednosti, pravosudnim sistemom, vladom, odnosno pretvorila se u mono-vlast“, ​​tvrdi Bortnik.

„Gubitak takve većine u Rada je prepuna transformacije Zelenskog u „hromu patku“. Šef države će morati da koordinira odluke sa poslanicima Rade, uključujući i imenovanje bilo kojih ministara, ističe ekspert.

Dakle, zaključio je Bortnik, Zelenskog će uskoro čekati teška vremena.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /