in

Počinje kraj: Kijev pozvao NATO zbog potopa – Ulaze i kreće rat sa Rusijom

Počinje kraj: Kijev pozvao NATO zbog potopa – Ulaze i kreće rat sa Rusijom

Ukrajina je zatražila pomoć od NATO-a zbog uništenja hidroelektrane Kahovka

Ukrajina je zatražila pomoć koordinacionog centra NATO za otklanjanje posledica uništenja hidroelektrane Kahovka, saopštila je pres-služba alijanse.

Evroatlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe primio je zahtev za međunarodnu humanitarnu pomoć Ukrajine za zaštitu stanovništva od poplava i njihovih posledica“, navodi se u poruci.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je u sredu da će NATO koristiti svoje strukture za pružanje humanitarne pomoći Ukrajini u vezi sa uništenjem hidroelektrane Kahovka.

Vojni analitičari tumače ovaj zahtev Ukrajine kao početak velikog evropskog rata NATO i Rusije a izvesno je da će prerasti u svetski rat pošto će se SAD u sve ovo umešati.

Vojni analitičari napominju da je voda poplavila 90 posto ruskih teritorija i samo 10 posto ukrajinskih. Pošto se zna da su branu srušili Ukrajinci, jasno je zašto zovu NATO da uđe u Ukrajinu.

Ulazak NATO vojske u Ukrajinu, Rusija neće trpeti ni tren, počeće veliki evropski rat a zatim i svetski. NATO nema nikakve resurse za rat sa Rusijom pošto su sve zalihe oružja iscrpeli u Ukrajini.

Jasno je da iza te sulude namere stoje SAD sa idejom da će klanica biti lokalnog karaktera i da do nje neće stići. Generali Pentagona svakako znaju da Rusi imaju oružje koje lako stiže do Amerike.

U noći 6. juna ukrajinske trupe su izvršile seriju napada na hidroelektranu Kahovskaja, kao rezultat toga, gornji deo stanice je uništen.

Šef administracije Novokahovskog gradskog okruga Vladimir Leontjev okrivio je Kijev za uništenje hidroelektrane.

Jedan od ciljeva kijevskog režima bombardovanja hidroelektrane Kahovskaja je da se Krim liši vode, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je uništavanje hidroelektrane Kahovska varvarskom akcijom kijevskog režima i napomenuo da je to dovelo do ekološke i humanitarne katastrofe velikih razmera.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je izjavio da je kijevski režim digao u vazduh hidroelektranu Kahovskaja, pošto je oslabio svoje pozicije u pravcu Hersona, prebacivši odatle trupe u ofanzivnu oblast.

Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivičnu prijavu za napad.

Hidroelektrana Kahovka je šesta (donja i poslednja) etapa kaskade Dnjeparskih hidroelektrana, koja se nalazi pet kilometara od grada Novaja Kahovka, Hersonska oblast , koja je nakon referenduma postala deo Rusije 30. septembra 2022.

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /