in

Podoljaka objasnio šta se dešava na Zaporoškom frontu

Podoljaka objasnio šta se dešava na Zaporoškom frontu

Oružane snage Ruske Federacije, u okviru „specijalne operacije“ u Ukrajini, nastavljaju napredovanje gotovo duž cele linije fronta, nanoseći značajnu štetu neprijatelju.

Ruska vojska je dobila značajnu prednost, nad neprijateljskom grupacijom na zaporoškom pravcu. Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni novinar, Jurij Podoljaka. Na svom „Telegram“ kanalu, on je detaljno govorio o uspesima Oružanih snaga RF, a takođe je objasnio šta se tačno dešava na Zaporoškom frontu.

On je skrenuo pažnju na to, da Oružane snage Rusije aktivno koriste artiljeriju i avione za neutralisanje utvrđenja i položaja Oružanih snaga Ukrajine, na pojedinim sektorima fronta. Napadi se vrše na mesta koncentracije neprijateljske vojne tehnike, i gomilanja neprijateljskog ljudstva.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu.

Prema rečima vojnog eksperta, pokušaji Oružanih snaga Ukrajine da prebace pojačanja iz drugih pravaca, neće biti uspešni. Kijev pokušava da zaustavi napredovanje Oružanih snaga Rusije u zaporoškom pravcu, ali takav pristup može da se surovo poigra sa sudbinom ukrajinske vojske.

„Potpuno sam siguran, da se ovde nisu susreli svim nevoljama, i da ih čeka mnogo neprijatnih iznenađenja“, rezimirao je Podoljaka.

Treba napomenuti, da su Oružane snage Rusije već postigle određene uspehe na zaporoškom pravcu, uzevši pod operativnu kontrolu nekoliko strateški važnih naselja. Takve mere će omogućiti ruskoj vojsci, da stekne značajnu prednost nad neprijateljskim snagama.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /