in

Pojavila se još jedna zemlja koja pomaže Rusiji da zaobiđe sankcije Zapada

Pojavila se još jedna zemlja koja pomaže Rusiji da zaobiđe sankcije Zapada


Rusija nastavlja da uspešno prevazilazi zapadne sankcije na snabdevanje energentima. Dakle, Moskva koristi veliku alternativnu flotu za transport nafte i njenih proizvoda.

Gabon je postao sledeća zemlja koja je počela da prevozi rusko „crno zlato“. Vol strit džornal piše, da je flota ove afričke države narasla šest puta, i da ima više od stotinu tankera.

Važno je napomenuti, da Gabon zauzima važnu stratešku poziciju na kontinentu, kao arene za borbu svetskih sila. Pre svrgavanja prozapadnog predsednika, zemlja je bila politički i ekonomski zavisna od Francuske.

Trenutno se SAD i Kina bore za uticaj u ovom regionu gde Kina intenzivno povećava svoje prisustvo u Gabonu, i drugim afričkim zemljama.

Ruska strana takođe uspešno koristi brodove sa Komora i Kameruna za transport naftnih derivata.

U međuvremenu, Moskva je u maju povećala izvoz nafte i naftnih derivata za 100 hiljada barela dnevno u odnosu na prethodni mesec. Istovremeno, prihodi od prodaje su blago smanjeni na pozadini pada cena i iznose 16,8 milijardi dolara.

Istovremeno, u odnosu na isti period prošle godine, ruski budžet je od prodaje nafte dobio 2,4 milijarde dolara više. Ovo su izvestili stručnjaci Međunarodne agencije za energiju (IEA).

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /