in

Pojavili se izveštaji o smrti šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe, Budanova

Pojavili se izveštaji o smrti šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe, Budanova

U Ukrajini se širi vest o smrti šefa Glavne obaveštajne uprave (GUR) zemlje Kirila Budanova, objavio je Centar za suzbijanje dezinformacija Ukrajine na svom Telegram kanalu.

„U ime ukrajinskih medija prenosi se navodna vest o smrti Kirila Budanova. Prema ovim izveštajima, šef ukrajinske obaveštajne službe je preminuo od nedavnog raketnog udara, a pripreme za njegovu sahranu su već u toku u Nacionalnoj kući Ukrajinskog doma centar“, saopštilo je ministarstvo.

Ali centar tvrdi da su te poruke lažne informacije.

Istovremeno, Budanov se nije javno pojavljivao od 29. maja. Tog dana je, poslednji put, na svom Telegram kanalu postavio snimak u kome preti Moskvi žestokim odgovorom na raketne udare.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Neki ukrajinski mediji javili su da je udar ruskih raketa bio na kancelariju Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine. Istu informaciju je objavio bivši poslanik Rade, Ilja Kiva.

Budanov je priznao da je teško ranjen u Donbasu

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kiril Budanov rekao je da je tokom učešća u sukobu u Donbasu zadobio teške povrede kada ga je fragment mine pogodio tačno ispod srca, nakon čega je prepešačio još oko pet kilometara.

„Ne može se izvaditi iz tela, opasno je. Probušeni su mi leđa i vrat. Sam sam prošao liniju fronta, na adrenalinu, oko pet kilometara, a onda sam pao iscrpljen. Rana je bila teška, ali u principu možete živeti“, navodi njegove reči ukrajinska agencija UNIAN.

Budanov nije precizirao kada je tačno zadobio ovu ranu, međutim, navodi se da je ukupno tokom svog učešća u sukobu u Donbasu šef ukrajinske vojne obaveštajne službe navodno tri puta ranjen.

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /