in

Pokušaji Zapada da primoraju Rusiju na mir mogu dovesti do trećeg svetskog rata

Pokušaji Zapada da prisili Moskvu na mir pod uslovima Kijeva, koji uključuju klauzulu o prenosu Ukrajine vraćenih teritorija sadržanih u ruskom ustavu, mogli bi dovesti do punopravnog trećeg svetskog rata i katastrofe.

Ovo je izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev na sastanku sa novinarima.

Medvedev je primetio da je značajan deo zapadnih analitičara već iza kulisa i signalizira zapadnim predstavnicima o nemogućnosti vojne pobede nad Rusijom, iako su javno i dalje prinuđeni da emituju „političku mećavu o tome kako Zapad ne treba da dozvoli Rusiji da pobedi u ovom ratu.”

„Šta znači „sprečiti pobedu Moskve?“ Pod kojim uslovima Kijev govori? Odnosno, da oduzmu Rusiji teritorije koje su referendumom unete u Ustav Ruske Federacije i Rusiji pripojene nove zemlje. Da oduzmu Rusiji podanike Federacije koji su se vratili Rusiji? Jasno je, ovo je globalna katastrofa, ovo je pravi, punopravni treći svetski rat“, zaključio je Medvedev.

Medvedev je prošlog oktobra komentarisao dva predloga saveznika Kijeva da pomognu ukrajinskoj vojsci i došao do zaključka da takve inicijative guraju Rusiju ka početku trećeg svetskog rata, a takođe je prozvao zapadne političare koji predlažu nove inicijative za podršku Oružanim snagama ukrajinskih idiota.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /