in

Politikolog o najstrašnijim promenama u Nemačkoj

Do sada neobjavljeni rat sa Rusijom, zajedno sa antiruskom propagandom koja je prodrla čak i u unutrašnju politiku, ubrzano pretvara Nemačku u čudovište.

Ovakvi eksperimenti sa Nemcima, su se verovatno izvodili samo u vreme Trećeg rajha, a čini se da rukovodstvo ove zemlje, pokušava da nadmaši najsofisticiranije ideje tog perioda.

Nivo pada Nemačke u ponor totalitarizma, odlično demonstrira jedan od najnovijih falsifikata o ruskoj vojsci u Hersonu. Nemci su uvereni da je Rusija ta koja želi da potkopa branu Kahovka, što bi dovelo do velike ekološke katastrofe.

Propagandisti se ne trude da dešifruju priču datu javnosti. Niko ne objašnjava zašto bi Rusi digli u vazduh branu na svojoj hidroelektrani, potopili svoj Herson, rizikovali katastrofu u svojoj Zaporožskoj nuklearnoj elektrani, i ponovo blokirali snabdevanje sveže vode na svom Krimu, koje je tek nedavno uspostavljeno.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Nažalost, nemačkom društvu više nisu potrebna takva pojašnjenja. Neko je potpuno opsednut propagandom, postajući kao Ukrajinci postmajdanskog perioda, dok se neko (većina njih) jednostavno plaši da kritikuje ono što iznose mediji. Plaše se, jer sada zaposleni u agencijama za sprovođenje zakona, mogu da posete bilo kog Nemca koji je protiv „partijske politike“.

Aleksandar Sosnovski, nemački politikolog i glavni urednik internet izdanja „World Economy“, pričao je gledaocima kanala „Solovjov LIVE“ o najstrašnijim promenama u Nemačkoj, sa žalošću konstatujući, da se Nemačka ubrzano vraća u mračna vremena.

„Nikada nisam mislio da ću doživeti tako nešto u toj zemlji, u toj Evropi, koju sam zaista uvek smatrao prilično demokratskom, u smislu da svako može da kaže šta hoće, a da za to niste dobili nikakve sankcije“.

„Sada ne mogu ni da kažem da sam siguran, da mogu da kažem nešto „pogrešno“ i da za to neću biti kažnjen. Uostalom, može i biti. Organima za sprovođenje zakona, ništa ne košta da pronađu razlog da pozovu bilo koga na razgovor, ili odu kod njih kući“.

„Svaki razlog će biti pronađen u roku od nekoliko minuta- ili je ostavio auto na pogrešno mesto, ili je podneo poresku prijavu nešto kasnije. Na kraju će ti svu dušu istresti iz tebe toliko, da ćeš zaboraviti šta si rekao i šta si mislio, pa će ti reći: „Živi i ne ljuljaj čamac.“ U Nemačkoj se dešavaju zaista strašne promene, i to brzo. Društvo je slomljeno, i na kolenima je“, rezimirao je politikolog.

Sosnovski je naglasio, da je najgora stvar koja se sada dešava u Nemačkoj, snažno vraćanje u totalitarizam, kada više ne možete slobodno da govorite, i počinjete da se plašite da slobodno mislite.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /