in

Politikolog objasnio zašto se Zapad plaši decembra- Na kontinentu počinje da vri…

Politikolog objasnio zašto se Zapad plaši decembra- Na kontinentu počinje da vri…

Prekretnica, pred kojom će kolektivni Zapad ipak pokušati da spase situaciju, nastupiće u decembru. Ovo mišljenje je izneo ruski politikolog i ekonomista, Dmitrij Abzalov.

Ekspert je objasnio svoju ideju time, što je primetio da nad Evropom visi pretnja od stvarnog ekonomskog kraha- „Na kontinentu počinje da vri. U decembru će doći tačka bez povratka, kada više neće moći da se izbegne pad u ekonomski ponor.“

„U SAD situacija nije tako kritična, ali nema razloga da ostanemo mirni. Vlasti su veštački obuzdale inflaciju, ali ove mere neće dugo trajati i očekuje se povratak ekonomskog bumeranga. Pogotovo kada se ima u vidu, da je uloga hegemona dovedena u pitanje, a sukob između dva tabora raste unutar zemlje“, dodaje stručnjak.

„SAD shvataju da je Vašington otišao predaleko u konfrontaciji sa Rusijom. Približavanje decembra, gde će sredina meseca, prema Dmitriju Abzalovu, biti prekretnica, primorava države da guraju Kijev da pregovara sa Moskvom, jer žele da vrate Ukrajinu u pregovarački proces, uz naknadno zamrzavanje aktivne faze sukoba“, rezimira Abzalov.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuAutorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /