in

Poljoprivrednici prave haos u Fracuskoj (VIDEO)

Poljoprivrednici su danas blokirali A1, jedan od glavnih auto-puteva koji povezuje Pariz sa severnim gradom Lilom, Beneluksom i Velikom Britanijom, zbog čega su nastale kilometarske gužve, što su prvi problemi u saobraćaju koje su izazvali najnoviji protesti u glavnom gradu Francuske.

Sindikati poljoprivrednika za danas su pozvali na blokade puteva u Parizu i oko njega, kako bi pojačali pritisak na vladu koju poljoprivrednici optužuju da im ne pomaže dovoljno da se nose sa, kako kažu, niskim cenama hrane i oštrim regulativama, prenosi Rojters.

Zbog blokade puta A1 severno od Pariza već jutros se stvorila kolona duga oko četiri kilometara, saopštilo je ministarstvo saobraćaja. Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci traktorista koji tvrde da idu ka Le Manu, glavnom gradu departmana Sart u regionu Loare na Zapadu Francuske.

Mediji u Francuskoj prenose da su poljoprivrednici u ranim jutarnjim satima postavili blokade i na raskrsnicama južno od Pariza, a da će glavni protesti početi rano posle podne.

Vlada je saopštila da će objaviti mere usmerene ka obuzdavanju nezadovoljstva poljoprivrednika kasnije danas, a očekuje se da će se premijer Gabrijel Atal obratiti u toku dana. Francuska vlada, za sada, nije saopštila gde i kada će Atal govoriti i kakve mere će biti objavljene.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /