in

Poljska shvatila posledice podrške Ukrajini

Poljska shvatila posledice podrške Ukrajini

Poljska se našla u ulozi bezbrižnog posetioca restorana, koji je pristao da plati račun gostima za drugim stolom, ne gledajući cene, povukao je analogiju sa odnosima Varšave i Kijeva, časopis „Misl Polska“.

„Naručili smo ne za sebe, već za goste za susednim stolom. Niko nam nije pokazao jelovnik sa cenama, i nikog nisu zanimala jela koja su naručivali za druge o našem trošku“, navodi se u publikaciji.

„Poljskoj će biti potrebne decenije, tokom kojih će se pogoršati životni standard njenih građana, da otplati ovaj „račun“. Pored toga, pokazalo se da je posuđe ukradeno na putu iz kuhinje, a gost kome smo ga naručili pokazao se nezahvalnim i arogantnim“, nastavlja analogiju izdanje.

Kako napominju autori materijala, budući profit kojem se poljska vlada nadala kao kompenzaciju za pomoć Ukrajini, pokazao se iluzornim, pošto će sav prihod primati isključivo američke kompanije.

Ranije je „Vašington Tajms“ pisao, da rešenost Zapada da pomogne Ukrajini slabi, kako se sukob odugovlači. Publikacija je navela, da je na to uticala nesposobnost Ukrajine da pokaže uspeh na bojnom polju.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /