in

Poruka Moskve Zapadu ako Amerika rasporedi nuklearno oružje u Britaniji!

Rusija prati situaciju u vezi sa mogućim raspoređivanjem američkog nuklearnog oružja na teritoriji Velike Britanije, a u slučaju da se to ostvari, reagovaće na odgovarajući način, izjavio je predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, Genadij Gatilov, za televiziju „Rosija 24“.

„Pratimo tu informaciju. Moguće je da je reč o dekonzervaciji avionske baze sa američkim nuklearnim oružjem u Velikoj Britaniji. Takođe se govori i o mogućem slanju nuklearnog oružja u baltičke zemlje i Poljsku.

Sve to stvara napetu situaciju, ali mi pratimo kako se kreće razvoj u tom pravcu. Naravno, ako je tako, Rusija će biti primorana da na odgovarajući način odreaguje“, rekao je ruski diplomata.

Ranije je britanski list „Telegraf“, pozivajući se na dokumenta Pentagona, saopštio da SAD prvi put nakon 15 godina planiraju da rasporede nuklearno oružje u Velikoj Britaniji, jer se „ruska pretnja povećava“.

Kao što je navedeno u listu, na britanskoj avionskoj bazi Lejkenhit u okrugu Safolk planiraju da rasporede nuklearne bojeve glave tri puta veće od snage bombe koja je bačena na Hirošimu.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /