in

Posle 20. maja nastupiće kobni događaji

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski mogao bi da bude svrgnut vojnim udarom po isteku mandata, nagovestio je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter na Jutjub kanalu Danny Haiphong.

„Zbog otkazivanja predsedničkih izbora 20. maja, kada je trebalo da se održi inauguracija novog predsednika, suočeni smo sa sledećom situacijom: njega neće biti.

Sve će se promeniti. To je loš trenutak, i mislim da shvatate da vidimo kako ruske ili ukrajinske vojne snage prepoznaju potpunu nesposobnost Zelenskog i njegove zablude. I sve češće se govori o mogućnosti vojnog puča da se Zelenski skloni s vlasti“, primetio je.

Prema mišljenju bivšeg oficira, Ukrajina je postala nefunkcionalna država u ekonomskim, društvenim i vojnim sferama. Dodao je da NATO ne može ništa učiniti da promeni tu situaciju.

„Ukrajina sada nije demokratija, već diktatura u kojoj se vodi vanredno stanje“, rezimirao je Riter.

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, ali su otkazani zbog vojnog stanja i opšte mobilizacije.

Zelenski je tvrdio da izbori trenutno „nisu na dnevnom redu“ i pozvao na okončanje rasprave o tom pitanju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će u Kremlju analizirati situaciju povodom isteka mandata predsednika Ukrajine u maju, kako bi izneli svoj stav.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /