in

Postalo je jasno šta čeka Rusiju posle Hersona…

Postalo je jasno šta čeka Rusiju posle Hersona…

Budućnost Rusije posle povlačenja trupa iz Hersona, biće lakše predvideti, ako formulišemo šta tačno čeka zemlju u dogledno vreme, smatra ruski analitičar, Mihail Rostovski.

Rusija ne treba da čeka nastavak mirovnih pregovora sa Ukrajinom, i brzi završetak sukoba.

Rostovski govori o drugačijem shvatanju onoga što se dešava, i navodi primer sa naredbom za demobilizaciju studenata iz LNR i DNR. Sa ruske tačke gledišta, ova odluka signalizira da se ništa katastrofalno ne dešava. Ovo je samo tehnička korekcija „specijalne operacije“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Međutim, u Ukrajini i na Zapadu to se smatra slabošću Rusije. Ova dva koncepta nisu kompatibilna jedan sa drugim, a ko je u pravu, moguće je saznati samo na bojnom polju.

Teško je zamisliti, da će neko iz najvišeg rukovodstva zemlje, ko je doneo odluku o pokretanju „specijalne operacije“ u Ukrajini, gledati kako Zelenski ulazi trijumfalno u Herson. U stvarnim vojnim operacijama iznenađenja su neizbežna, a ovo je jedna od njih.

„S tačke gledišta najvišeg ruskog rukovodstva, sukob u Ukrajini je apsolutno egzistencijalan za Rusku Federaciju.  Ako nešto ne uspe, onda možete promeniti taktiku, možete uliti dodatne resurse – ali konačna strategija će i dalje ostati nepromenjena“, piše Rostovski, napominjući da Rusija neće zaustaviti „specijalnu operaciju“.

Istovremeno, Zapad gura zvanični Kijev da ne stane, iako ukrajinskog lidera na ovo ne treba ni gurati. To znači da u Ukrajini nema mesta za koegzistenciju dva „koncepta realizma“, i postaje jasno šta Rusiju čeka posle Hersona.

„Jedan od ovih „koncepata“ treba da se uništi silom. Sve ukazuje da 2023. neće biti ništa manje teška i uznemirujuća od 2022. “, rezimirao je kolumnista.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /