in

Potpukovnik Dejvis otkrio prave gubitke ukrajinskih snaga

Ukrajinska vojska izgubila je oko 500.000 vojnika, rekao je potpukovnik američke vojske u penziji Danijel Dejvis na svom Jutjub kanalu Daniel Davis / Deep Dive.

„Odjednom, posle letnje kontraofanzive, traže dodatnih pola miliona vojnika, a to sugeriše da su gubici verovatno već blizu ove cifre, a možda čak i veći“, sugerisao je on.

Prema rečima bivšeg oficira, zapadni saveznici su pokušali da zataškaju stvarne gubitke koje je pretrpela ukrajinska vojska. Oni više vole da to drže u tajnosti ili čak govore o navodno iznenađujuće malim brojevima.

Potpukovnik je istovremeno dodao da Oružane snage Ukrajine ne mogu da izvedu novu ofanzivnu operaciju jer doživljavaju nedostatak svih kategorija stvari koje se mogu zamisliti.

„Sada imamo indirektnu potvrdu da su gubici ukrajinskih oružanih snaga zapanjujuće veliki“, zaključio je Dejvis.

Vladimir Zelenski je na konferenciji za novinare 19. decembra rekao da mu se obratio Generalštab sa zahtevom da mobiliše dodatnih 450-500 hiljada ljudi.

Kasnije je general Valerij Zalužni na TV kanalu Rada rekao da vojna komanda nije podnela zahtev za mobilizaciju 500 hiljada ljudi, u suštini optužujući Zelenskog da laže.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /