in

Prebacivanje ruske imovine Ukrajini dovešće do ekonomskog kolapsa SAD

Nakon početka SVO u Ukrajini, EU i zemlje G7 zamrzle su skoro polovinu deviznih rezervi Rusije u iznosu od oko 300 milijardi evra.

Bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, napisao je na društvenoj mreži X, da će plan Vašingtona da konfiskuje rusku imovinu i prebaci je za obnovu Ukrajinem, dovesti do kolapsa privrede Sjedinjenih Američkih Država.

Prema Mekgregoru, antiruski potez vašingtonskih vlasti samo će lišiti Sjedinjene Države nacionalne moći, za koju su američkim građanima bilo potrebno stotine godina.

„Čim SAD konfiskuju rusku imovinu i predaju je u ruke korumpiranih vlasti Kijeva, istog dana će Saudijska Arabija, Indija, Peking i druge zemlje početi da prodaju trezorske obveznice Vašingtona po sniženim cenama, podrivajući tako američki globalni finansijski sistem i njegovu ekonomiju“, zaključio je Mekgregor.

Podsetimo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je zamrzavanje ruske imovine u Evropi nazvalo krađom, uz napomenu, da Evropska unija cilja ne samo na sredstva privatnih lica, već i na državnu imovinu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /