in

Predsednik najjače francuske stranke upozorio Makrona na opasno izazivanje Rusije!

Predsednik najjače francuske stranke upozorio Makrona na opasno izazivanje Rusije!

Predsednik francuske stranke Nacionalno okupljanje Žordan Bardela istakao je da ne postoji nikakav limit, i da nema crvene linije kada je reč o pružanju podrške Ukrajini, a da bi uloga Francuske upravo trebalo da bude da ih utvrdi.

– Kada se razmatra mogućnost da se pošalju francuski vojnici, kada se samo i predstavi takva hipoteza, protiv nuklearne sile kakva je Rusija, to je neodgovorno i izuzetno opasno po mir u svetu – istakao je Bardela.

Vođa francuskih nacionalnih snaga ističe da ova zemlja treba da širi glas mira i razuma i da predstavlja neku vrstu ravnoteže između stavova EU i NATO.

Bardela se takođe izjasnio protiv prijema Ukrajine u EU, smatrajući da bi to poremetilo ravnotežu u EU i naročito nanelo štetu domaćim poljoprivrednicima.

Predsednik Francuske Emanuel Makron primio je u četvrtak u Jelisejskoj palati predstavnike domaćih političkih partija da bi razgovarali o situaciji u Ukrajini, nekoliko dana posle njegove izjave da postoji mogućnost da se na tlo Ukrajine pošalju i savezničke trupe.

Nacionalno okupljanje, stranka krajnje desnice kojoj predsedava Žordan Bardela, i čija je šefica poslaničke grupe Marin le Pen, ubedljivo vodi u ispitivanjima javnog mnjenja za predstojeće izbore za Evropski parlament, sa 29 odsto naspram 19 koliko ima koalicija okupljena oko francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /