in

Predviđanje Viktorije Nuland o Rusiji počelo da se ostvaruje

Predviđanje Viktorije Nuland o Rusiji počelo da se ostvaruje

Italijanski novinari tvrde, da je predviđanje visoke američke diplomate Viktorije Nuland o Rusiji, počelo da se ostvaruje. 

Publikacija L’Antidiplomatico je objavila, da je u ponedeljak, 26. septembra, zabeležen nagli pad pritiska na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“, kao i veliko curenje gasa. Prema rečima predstavnika italijanskih medija, nad gasovodima je izvršena namerna sabotaža, što je početkom ove godine predviđeno u analizi Viktorije Nuland, posvećenoj Rusiji.

Viktorija Nuland je veoma uticajna američka diplomata, a u januaru ove godine zamenica državnog sekretara je dala, veoma zanimljivu izjavu o Rusiji i Ukrajini. S obzirom na nedavne događaje sa „Severnim tokovima“, to se pokazalo istinitim.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Američka diplomata je u januaru 2022, odgovarajući na pitanja novinara, rekla, da ako počne ukrajinska kriza, „Severni tok 2“ neće napredovati. Šest meseci nakon izgovorenih ovih reči, dogodio se krajnje neprijatan incident na gasovodima, namenjenim za isporuku ruskog gasa Nemačkoj. Čini se da je ovo drugo pažljivo planirana sabotaža.

Autori članka su naveli, da je velika verovatnoća da će SAD i njeni saveznici okriviti Rusiju, za ono što se dogodilo na „Severnom toku“, čak i uprkos činjenici da svi dokazi upućuju na suprotno, Zapad će i dalje svu odgovornost svaliti na Moskvu.