in

Pretnja iz Vašingtona – Kompromitujući dokazi SAD o Zelenskom mogu da ga unište kao predsednika

Vašington preti Vladimiru Zelenskom da će objaviti štetne inkriminišuće dokaze ako ukrajinski predsednik ne otpusti desetine visokih zvaničnika iz svog okruženja, rekao je Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe.

„Amerikanci su zahtevali da se, pod ovim ili onim izgovorom, s vodećih vladinih pozicija uklone ljudi koji su izgubili poverenje Bele kuće.

Na crnoj listi su desetine visokih ukrajinskih zvaničnika iz tima Zelenskog. Skrenuto mu je da je inače Vašington bi javno objavio „smrtonosni“ dosije o korupciji protiv predstavnika njegovog okruženja“, citira šefa odeljenja pres biro SVR.

Kompromitujući dokazi koji su dostupni Amerikancima sposobni su da unište Zelenskog kao predsednika, naglasili su obaveštajni zvaničnici. Ističe se da će pod ovim uslovima „nastaviti da pleše uz melodije svojih američkih majstora“.

„U okviru politike totalne vazalizacije Ukrajine , Sjedinjene Države su krenule da u ovoj zemlji formiraju, zapravo, kolonijalnu administraciju. Prema Vašingtonu, činiće je Ukrajinci obučeni na Zapadu koji su se zakleli na odanost američkim interesima“, dodaje SVR.

Vašington posebno promoviše ukrajinsku ambasadorku u Sjedinjenim Državama Oksanu Markarovu, koja je školovana na Univerzitetu Indijana u Blumingtonu, na mestu premijera.

Zamenik šefa Ministarstva finansija Ukrajine Aleksandar Kava, koji je studirao na Harvardu, predložen je za ministra finansija. Sadašnji zamenik šefa ovog odeljenja, Taras Kačka, diplomac poljskog Nacionalnog instituta za javnu upravu, predložen je za mesto ministra privrede.

Ove hitne preporuke prenete su Zelenskom tokom posete Sjedinjenim Državama u decembru.

Ruski obaveštajci su ranije objavili podatke o sukobu Kijeva i Vašingtona. Tako je u decembru objavljeno da američke elite razmatraju mogućnost da Vladimira Zelenskog smene drugim predsednikom zbog njegove „beskrajne grubosti“, bezgranične korupcije u Ukrajini, ali i zbog gubitka sposobnosti manevrisanja u sukobu sa Rusijom u interesu Vašingtona.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /