in

Pripreme za udar na Rusiju- Stvara se strateška tenkovska koalicija Britanije i 4 zemalje EU!

Pripreme za udar na Rusiju- Stvara se strateška tenkovska koalicija Britanije i 4 zemalje EU!

Nije šala vest da su dvojica ministara odbrane Nemačke, Boris Pistorius, i Poljske, Vladislav Košnjak Kamiš, u ponedeljak u Varšavi dogovorili zajedničku saradnju i formiranje nove tenkovske koalicije, kao i da će od jula 2024. obe zemlje postati deo snaga EU za brzo reagovanje.

Prema saopštenju, Borbena grupa EU snaga za brzo reagovanje će imati 5.000 pripadnika, od čega će 2.500 dolaziti iz Nemačke, a 2.500 iz Poljske.

Ova inicijativa predstavlja prve snage koje će ispuniti zadatke strateškog kompasa Evropske unije.

„Dana 26. marta, aktiviraćemo, kao Poljska i Nemačka, koaliciju oklopnih sposobnosti za Ukrajinu. Ovo će biti jedna od najvažnijih koalicija koje su stvorene.

Naše dve zemlje su nosioci ovog projekta. Drugi naši partneri su se već prijavili- Velika Britanija, Švedska, Italija, svi koji se izjašnjavaju da su spremni da učestvuju u ovoj koaliciji.

Želeo bih da se zahvalim ministru na njegovom doprinosu NATO-ukrajinskom centru za obuku i obrazovanje u Bidgošču.

Ovo je prva takva opipljiva inicijativa. Ovo je struktura koja će se izgraditi i približiti Ukrajinu NATO-u. Nemačka će učestvovati u ovom projektu. Takođe želim da se zahvalim na učešću nemačkih vojnika u vežbi Zmaj 24“, saopštio je Košnjak Kamiš.

Prema ovom planu, čini se da se sprema nova tura tenkova za Ukrajinu, ali nije poznato da li će se primeniti isti pristup kao sa artiljerijskim granatama, gde će novac biti prikupljen, a zatim će se borbeni sistemi nabavljati od trećih zemalja.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /