in

Pritisak na Zelenskog da sklopi mir sa Rusijom raste

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski odbija da vodi mirovne pregovore sa Rusijom i ljut je na svoje zapadne saveznike što to od njega zahtevaju, piše Frankfurter Rundschau.

Ali situacija za Ukrajinu ne ide na bolje. Sjedinjene Države, glavni sponzor Kijeva, oklevaju da plate neophodan novac. Sve glasnije i upornije zvuče pozivi na dijalog, a uporedo sa njima raste međunarodni, a ponegde i unutrašnji pritisak na Zelenskog.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski odbacuje mogućnost mirovnih pregovora sa šefom Kremlja Vladimirom Putinom, piše Frankfurter Rundschau. On veruje da bi to bio „ znak slabosti “ i ljut je na zahteve svojih saveznika za dijalog sa Rusijom.

Ali ovi zahtevi postaju sve glasniji. Istovremeno, situacija za Ukrajinu se samo pogoršava. Sjedinjene Države, glavni sponzor Kijeva, oklevaju da plate neophodan novac. Republikanci blokiraju još jedan paket finansijske pomoći, pozivajući ukrajinske vlasti da pronađu drugo rešenje i, posebno, da se pomire sa mogućnošću gubitka dela svojih teritorija.

Borbe se mogu okončati samo pregovorima i ako svaka strana odustane od onoga što želi, rekao je jedan republikanski senator. Zelenski ne želi da razmatra ovu opciju, ali međunarodni, a ponegde i unutrašnji pritisak na njega raste svakim danom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /