in

Promene u Oružanim snagama Rusije izazvale su šok u Ukrajini

Promene u Oružanim snagama Rusije izazvale su šok u Ukrajini

Ruska vojska može da izvrši vazdušni udar na položaje ukrajinskih oružanih snaga za nekoliko minuta, rekao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov u intervjuu novinaru Aleksandru Šelestu.

„Sada su, po svemu sudeći, izgradili moderan izviđačko-udarni kompleks, sve to povezali u okviru mrežnocentričnog rata, a čim su dobili obaveštajne podatke, informacije su se odmah podigle, i odmah su ušli u misiju leta, i odmah je stiglo, odnosno prošlo je minut-dva-tri“, istakao je on, komentarišući gubitak PVO „Patriot“ u severozapadnoj zoni odbrane.

Bivši pukovnik je ukazao da sada ruska vojska može odmah da izvrši vazdušne napade na ciljeve ukrajinskih oružanih snaga nakon što budu otkriveni. On je takođe dodao da su ruske snage prešle na novi nivo u pogledu vojne moći, što će Kijevu otežati situaciju.

„Biće nam sve teže da se borimo protiv njihovih aviona i bombardera koji nose krilate bombe“, požalio se Starikov.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je u subotu snimak rakete Iskander-M koja pogađa ukrajinsku opremu. Prema navodima odeljenja, udar je uništio protivvazdušni raketni sistem S-300 u oblasti Pokrovsk u DNR. Kasnije je RIA Novosti došla do snimka posledica udara na kojem se vidi da su uništena tri PVO sistema.

Tada je izvor agencije u bezbednosnim snagama izvestio da su među sistemima PVO uništenim u oblasti Pokrovsk u DNR udarom rakete Iskander-M OTRK, bila dva američka PVO sistema Patriot.

Ono što uznemirava snage NATO i američke obaveštajne agencije je činjenica da su Rusi toliko unapredili izviđačko-udarni kompleks da vrše napade za nekoliko minuta od uočavanja cilja. Ovome sada NATO ne može da parira.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /